21.08.2024

Nopanheitosta navigointiin

Strateginen ennakointi: teoriat, työkalut ja parhaat käytännöt

Ennakointi kuuluu kaikille! Tämä kirja tarjoaa jokaiselle organisaatiolle avaimet ennakointiin. Olipa organisaatiosi pieni tai suuri, voit ketterällä, tilanteen mukaisella johtamisella hyötyä ennakoinnin tuomasta etumatkasta ja rytmittää sen osaksi vuosikelloasi.

Tutustu menestystarinoihin ja parhaisiin käytäntöihin. Kirja perehdyttää suomalaisiin organisaatioihin, jotka ovat selättäneet haasteensa ja tunnistaneet uusia liiketoimintamahdollisuuksia ennakoinnin avulla. Yritysesimerkkien lisäksi saat käyttöösi tietoa ennakointimenetelmistä ja käytännöllisen työkalupakin, joka sisältää ohjeita ja vinkkejä muun muassa signaalien ja trendien systemaattiseen prosessointiin, skenaariotyöhön ja riskienhallintaan.

Murra ennakkoluulot. Teos murtaa strategiseen ennakointiin liittyviä myyttejä ja löydät siitä tapoja tehdä ennakoinnista mutkatonta, johdonmukaista ja organisaatiosi tarpeisiin sovitettua. Kirja on ensimmäinen suomenkielinen teos, joka soveltuu myös pk-yritysten ennakointityöhön.

Kirjasta hyötyvät erityisesti pk-yritysten johtajat ja omistajat sekä johtamisen ammattilaiset ja kaikki, jotka haluavat oppia ennakoinnista käytännön esimerkkienkin avulla.

Nora Kärkkäinen, Liiketoiminnan kehitysjohtaja, Valona Intelligence Oy, VTM, EMBA. Nora on edistänyt yli 15 vuotta tiedolla johtamisen parhaita käytäntöjä erityyppisissä organisaatioissa.

Timo Raikaslehto, Partneri, Hallituspartnerit Helsinki, KTM. Timolla on yli 25 vuoden kokemus työskentelystä eri yritysten ylimmän johdon ja hallitusten kanssa sekä liikkeenjohtajana että liikkeenjohdon konsulttina.
Kirjan voit ostaa edullisesti mm kustantajan propublishing.fi sivuilta.