Uutiset - 4/2025

Työelämä tarvitsee mielen huoltoa
Kuullaksen uudenlainen valmennuspalvelu tarjoaa keinoja koko henkilöstön hyvinvoinnin vahvistamiseen
25.04.2025
Työelämän paineet ja epävarmuus ovat monessa organisaatiossa arkea. Kun työn imu hiipuu ja henkinen kuormitus kasvaa, myös työntekijän sitoutuminen alkaa horjua. Tuoreen kyselyn mukaan jo yli puolet työntekijöistä olisi valmiita vaihtamaan työpaikkaa, jos henkisestä hyvinvoinnista ei huolehdita. Yksi ratkaisu on tuoda mielen valmennus osaksi työpaikan arkea matalalla kynnyksellä ja yksilöllisesti.
Lue uutinen (hrviesti.fi)Onko vastuullinen henkilöstöliikkuvuus edelleen kilpailuetu - vai jo perusedellytys?
Kirjoittajat: Mikko Loikkanen ja Tanja Malo
23.04.2025
Kansainvälinen henkilöstöliikkuvuus nousee yritysten vastuullisuusstrategian ytimeen. Se ei ole enää vain tukitoiminto, vaan strateginen keino, jolla yritykset voivat saavuttaa kestävän kasvun, vahvistaa kilpailukykyään ja vastata sääntelyn kiristymiseen.
Lue uutinen (hrviesti.fi)
Maksavatko työnantajat liikaa pyöräedusta?
Bikelink haastaa työsuhdepyöräpalvelujen kulurakenteen
23.04.2025
Bikelinkin mukaan moni työnantaja maksaa työsuhdepyörästä huomaamattaan jopa kymmeniä tuhansia euroja ylimääräisiä hallinnointikuluja. Miten pyöräedun voi tarjota henkilöstölle vaivattomasti ja ilman ylimääräisiä kuluja?
Lue uutinen (hrviesti.fi)
Myönteinen työntekijäkokemus rakentuu yhteisöllisyydestä, mielekkäästä työstä ja inhimillisestä johtamisesta
13.04.2025
Työelämässä on käynnissä lukuisia muutoksia, kuten pandemian jälkeiset työelämän rakenteiden muutokset, maailmantalouden geopoliittiset seikat sekä teknologinen kehitys ja jatkuvan oppimisen vaade. Tässä muutosten ristipaineessa vaaditaan myös johtamiselta aiempaa enemmän ja työntekijäkokemuksen ymmärtäminen voisi olla yksi keino.
Lue uutinen (hrviesti.fi)
Miten luoda yrityskulttuuri, jossa työuupumuksesta voidaan puhua ilman pelkoa tai häpeää?
13.04.2025
Työuupumus on yhä yleisempi haaste työpaikoilla. Työterveyslaitoksen viimesyksyisen Miten Suomi voi? -tutkimuksen mukaan joka neljäs työssäkäyvä on vaarassa uupua tai on jo uupunut. Yhden työssään uupuneen kustannukset yritykselle voivat nousta kymmeniin tuhansiin euroihin, minkä lisäksi työuupumuksen inhimillinen hinta on valtava.
Lue uutinen (hrviesti.fi)
Konflikti ei ole ongelma, sen puute on
Kirjoittaja: Panu Luukka
13.04.2025
Mitä tuntemuksia sana konflikti sinussa herättää? Aika monelle meistä kyseinen sana herättää pelkästään negatiivisen tuntemuksen; konflikti on jotain sellaista, jota pitää välttää. Arkikielessä ja ajattelussa konfliktista puhutaan ristiriidan, erimielisyyden ja jopa riidan synonyyminä. Tämän takia konfliktia pyritäänkin välttämään kaikin tavoin, niin töissä kuin kotona.
Lue uutinen (hrviesti.fi)
Suomessa aikapaine koetaan toiseksi yleisimmäksi työturvallisuusriskiksi - pitkittynyt istuminen yhä ykkössijalla Euroopassa
12.04.2025
Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston teettämän tuoreen ESENER-tutkimuksen mukaan eurooppalaisten työpaikkojen yleisimmät riskitekijät ovat pitkään jatkunut istuminen (64 %) ja toistuvat käsien tai käsivarsien liikkeet (63 %). Suomessa merkittävimmäksi riskiksi nousee toistuvat käsien tai käsivarren liikkeet (73 %) ja toiselle sijalle muusta Euroopasta poiketen koetun aikapaineen aiheuttama stressi (71 %).
Lue uutinen (hrviesti.fi)
Nuoret arvostavat johtamisen selkeää sanoittamista - asiantuntijan 7 vinkkiä nuorten johtamiseen
12.04.2025
#148;Opinnoista työelämään siirtyminen on herkkä vaihe, jossa nuori työntekijä kaipaa usein tukea. Yrityksen johtamiskulttuuri ja työelämäpuhe jättävät jälkensä nuoriin, joista kasvaa tulevaisuuden asiantuntijoita ja johtajia #148;, sanoo LähiTapiola-ryhmän ihmisistä ja kulttuurista vastaava johtaja Susa Nikula. Lue seitsemän tärkeää huomiota nuorten johtamisesta.
Lue uutinen (hrviesti.fi)
Presenteismi - Työn näkymätön kustannussyöppö
Mikä on presenteismi?
12.04.2025
Presenteismi voi olla monelle vieras käsite, mutta sillä tarkoitetaan alentunutta työkykyä tilanteessa, jossa työntekijä on fyysisesti läsnä työpaikalla, mutta ei pysty suoriutumaan tehtävistään täydellä työpanoksella. Virallisemmin presenteismi yhdistetään sairaana työskentelyyn, mutta ilmiötä voidaan tarkastella laajemminkin: syitä voivat olla esimerkiksi uupumus, stressi tai muut fyysiset ja psyykkiset haasteet.
Lue uutinen (hrviesti.fi)
AI Act on täällä - mitä jokaisen HR-johtajan on syytä tietää nyt?
12.04.2025
EU:n asettama AI Act eli tekoälyasetus tuli voimaan 1.8.2024. Monet eivät ehkä ole vielä rekisteröineet tätä, sillä asetuksella ei ollut tuolloin vielä välittömiä vaikutuksia.
Lue uutinen (hrviesti.fi)